Kamperen Kroatië

Kamperen Kroatië

Kroatië staat onder de vaste kampeerders ook wel bekend als Europese campingbestemming nummer 1. Wanneer u in Kroatië gaat kamperen, kunt u rekenen op zeer diverse landschappen en het land bestaat tevens uit diverse schiereilanden, eilanden en baaien. De diversiteit van het landschap maakt Kroatië tot een prachtig land om heerlijk tot rust te komen gedurende een welverdiende vakantie. ‘s nachts kunt u genieten van de adembenemende sterrenhemel, terwijl u overdag kunt luieren en kunt genieten van de prachtig blauwe lucht en natuurlijk heerlijk kunt zonnen. Het grootste deel van de campings in Kroatië zijn gelegen op de eilanden of langs de Adriatische kust. Dit is ongeveer 90% van de campings, de overige zijn gelegen nabij meren of rivieren. De moderne voorzieningen zijn bij deze campings dan ook dichtbij en goed bereikbaar wanneer u er voor heeft gekozen om te gaan kamperen in Kroatië.


Kamperen Kroatië

Maar liefst 25% van alle toeristen die vakantie vieren in Kroatië gaan kamperen en dit zijn graag geziene gasten langs de Kroatische kust. De meeste campings die u tegen zult komen, zijn particulier eigendom. Dit zorgt er voor dat het aanbod van campings zeer gevarieerd is en tevens van hoge kwaliteit is. De concurrentie die bestaat tussen de diverse campingeigenaren is voor u als kampeerder zeer gunstig. Wanneer u gaat kamperen in Kroatië, kunt u er zelf voor kiezen of u een tent of caravan meeneemt.


Op diverse campings is het ook mogelijk om een accommodatie te huren, zoals een mobilhome, een bungalow of een appartement op de camping. Het is dan ook aan u of u terug naar de basis gaat, of dat u gaat kamperen in luxe! Afhankelijk van uw keuze verschilt het wat u mee moet nemen. Zo zal u wanneer u zelf een camper, caravan of tent meeneemt zelf voor slaapspullen moeten zorgen, terwijl dit wanneer u een appartement of bungalow huurt niet het geval is. De regio’s van Kroatië die het meest ontwikkeld zijn met betrekking tot de campings, de kwaliteit van de dienstverlening en de capaciteit zijn Kvarner, het omliggende eiland Istrië en Dalmatië. Dit vanwege haar vele eilanden, de schitterende kust en de natuur.

De kwaliteit van de campings in Kroatië komt over het algemeen genomen overeen met de Europese criteria. De campings bieden veelal diverse faciliteiten, zoals speelplaatsen, sportmogelijkheden, zwembaden, paardrijden, diverse watersporten of de mogelijkheid tot een mooie wandeltocht. Wilt u echter niet alleen maar op de camping verblijven, maar ook eens wat van het land zien, dan kunt u deelnemen aan diverse excursies die u al het moois dat het land te bieden heeft laten zien. Zo is het een echte aanrader om eens een kijkje te nemen bij de Plitvice meren, of het groene eiland Mljet.


Kamperen Kroatië

Houdt u van de zon, de zee, het strand en het Middellandse Zeeklimaat, dan is kamperen in Kroatië echt iets voor u! Op het eiland Istrië is Camping Park Umag te vinden. Deze camping ligt aan de kust en biedt tal van faciliteiten voor jong en oud. Zo kunt u hier zwemmen in het zwembad, een potje gaan tennissen, zijn honden toegestaan en is er een animatieteam voor de kinderen. Camping Simuni is tevens gelegen aan het strand en is te vinden op het eiland Pag. Er is een vissersdorp in de nabije omgeving en deze camping is zeer geschikt voor jong en oud. Er is een supermarkt aanwezig op de camping, evenals een restaurant/bar. Er zijn diverse sportmogelijkheden, zoals het huren van surfplanken of het huren van een zeilboot.

Bekijk hier de campings