Camping Kroatië aan zee

Camping Kroatië aan zee

Het vasteland van Kroatië beschikt over bijna 1800 kilometer aan kustlijn. De Kroatische eilanden (dat zijn er 1185, waarvan er 66 bewoond zijn) zijn goed voor ruim 4000 kilometer kustlijn. Dat komt neer op een totale lengte van bijna 6000 kilometer aan kustlijn. De meeste stranden in Kroatië zijn kiezelstranden. Dat is tevens één van de redenen dat het zeewater er kraakhelder is. Er zijn echter ook zandstranden te vinden. Kroatië heeft zelfs de meeste schone stranden in het hele Middellandse Zee gebied. U snapt al waar we naar toe gaan: Kroatië is de ideale bestemming voor een vakantie aan zee!


Campings Kroatië aan zee

Of u nu gaat voor een strandvakantie met de hele familie of romantisch met zijn tweetjes, of u nu wilt gaan duiken, watersporten of gewoon lui aan het strand wilt liggen, Kroatië biedt voor ieder wat wils. Steeds meer mensen ontdekken dat. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat er steeds meer campings in Kroatië aan zee bij komen.

Kroatië beschikt over een aantal mooie, veilige zandstranden, ideaal voor gezinnen met kinderen! De stranden bij de Makarska Riviera, de Brela stranden en het Copacabana strand zijn bijvoorbeeld zeer populair bij gezinnen. Een goed voorbeeld van een familiecamping in Kroatië is Camping Strasko, gelegen bij Novalja in Dalmatië. Deze schaduwrijke camping ligt direct aan het strand en biedt tal van voorzieningen voor jong en oud. Zoekt u graag de verborgen stranden op waar geen kip te vinden is, dan moet u zeker naar de Kroatische eilanden.


Campings Kroatië aan zee

Liefhebbers van de duiksport kunnen hun hart ophalen tijdens een vakantie op een van de campings in Kroatië aan zee. Het land beschikt namelijk over vele mooie duiklocaties. Bij de zuidoostelijke kust van het eiland Brac bevindt zich de Lucice grot, een schitterende onderwatergrot. Ook de Pakleni eilanden, de Kornati eilanden en het eiland Kaprije zijn geweldig om te duiken. Camping Poljana, gelegen op het eiland Losinj, is een uitstekend voorbeeld van een camping in Kroatië aan zee. De schitterende kiezelstranden en het heldere water zijn ideaal om te zwemmen en te snorkelen. Vanaf Losinj kunt u tevens heel makkelijk de boot nemen om de nabijgelegen eilandjes te bezoeken.

Bekijk hier de campings

Behalve om te duiken is een vakantie op een van de campings in Kroatië aan zee ook een prima gelegenheid om te gaan windsurfen. Als u dat nog nooit heeft gedaan maar u wilt het wel eens uitproberen, dan kunt u terecht bij een van de vele windsurfscholen langs de Kroatische kust. Een van de meest bekende plekken om te windsurfen is Bol, op het mooie eiland Brac. Ervaren surfers kunnen bij Baska op het eiland Krk terecht voor hun adrenalinekick. Hier vindt u een sterke wind en hoge golven. Wanneer u nog niet zo ervaren bent dan zijn er op Krk ook geschikte surfspots voor beginners te vinden, zoals bij Punat, op ongeveer 15 kilometer voor Baska. Camping Vestar, dat is gelegen op het eiland Istrië, is ook een ideale uitvalsbasis voor watersporters. Er ligt namelijk een kleine haven waar bootjes kunt huren en ook waterskien, surfen en kanoën behoren tot de mogelijkheden.